Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Drobná chyba, pan Janota spal po noční a byl ve stavu, jako ve 2 hod. ráno, píše on sám v blogu. se vším ostatním souhlas.

1 0
možnosti

Souhlasím akorát v tom, že smrt bych panu Janotovi určitě nepřál a že 12 let je v tomto státě za takový čin dost nadstandardní sazba (s dovětkem: Bohužel.) Jako hrdinu ho ale rozhodně vnímat nemohu.

Zaprvé incident se nestal, tak jak uvádíte, ve dvě hodiny ráno, ale v devět. Chápu, že pan Janota mohl mít v tuto dobu půlnoc, jenomže většina ostatních lidí má v devět ráno prostě devět ráno - tzn. pracovní dobu.

Že se mu vlámali do bytu? Rozhodně nechci obhajovat exekutorskou mafii, která v ČR jistě řádí, ale pokud by jakoukoliv exekuci mělo zastavit dlužníkovo neotevření dveří exekutorům, tak by asi celý exekuční systém k moc věcem nebyl, to možná uznáte i vy sám.

Podle pana Janoty byl průstřel dveří vzdálen od jednoho okraje 30 cm a od druhého 50 cm, což mně osobně pořád přijde jako plus mínus střed dveří. Sice uvádí, že výstřel šel na opačnou stranu, než odkud slyšel hlas, na druhou stranu ale sám přiznává, že slyšel dvě osoby, je tedy zřejmé, že při tom výstřelu šlo o život, ať se to někomu líbí nebo ne.

Závěrem: i když trest 12 let je ve zdejších podmínkách očividně exemplární a na jeho výši měla jistě podíl exekuční mafie, člověka, který neplatí dluhy a ještě střílí přes zavřené dveře po lidech, za hrdinu rozhodně považovat nemohu.

1 0
možnosti
Foto

V případě 12-15 let rozmezí v 1. odst. jste se za použití všech polehčujících okolností mohl dostat až na 5 let.

0 0
možnosti

Nemyslim si, ze clovek, ktery se jiz rozhodl udelat to, co pan Janota nakonec udelal, ma ve svem popisu inkriminovaneho rana jeste lhat, pokud by se to stalo jinak. Pochybuji, ze si vyfabuloval dej tak, jak ho sam popsal ve svem predsmrtnem blogu a na te lzi by i chtel zemrit. Nakonec to vicemene chovani exekutoru odpovida. Proto verim, ze strelbou reagoval v panice z vlastniho ohrozeni na zivote.

Jeho dluhy a jejich (ne)reseni ponecham stranou, nic o nich nevim, ani se netykaly cele nestastne udalosti.

0 0
možnosti
Foto

Ono to je asi trochu jinak. On se do své verze vcítil. On nelhal, on to tak viděl

3 0
možnosti

Myslím si, že je úplně jedno, jestli exekutoři vtrhli do bytu pana Janoty v osm ráno, nebo ve dvě v noci. Já se nemohu smířit s tím, že vůbec mají právo bez přítomnosti policie otevřít násilím byt a vniknout do něj. Kdyby na ně v panice vystřelil v okamžiku, kdy mu vlezli do ložnice a probudili ho, nikdo by se tomu nemohl divit a možná by měl i mnohem více šancí na nižší, nebo žádný trest. Tak, jak to podle svého vlastní líčení provedl, mnoho možností na obhajobu neměl. Pokud exekutorům pohrozil pistolí a oni opustili jeho byt a pak s ním komunikovali skrze zavřené venkovní dveře, nehrozilo mu už žádné bezprostřední nebezpečí a měl i čas se trochu zkonzolidovat, takže život ohrožující střelba skrze dveře bytu už byla zcela zbytečná.

1 0
možnosti
Foto

Ano, to právo jednoznačně mají.

0 0
možnosti

Nečetl jsem celou diskuzi, možná se na to již někdo ptal, ale jak jste přišel na to, že exekutoři přišli ve dvě noci? Sám pan Janota psal, že přišel domů po noční a asi v půl osmé šel spát, pak ho vzbudil hluk.

2 0
možnosti
Foto

Zdánlivě ve dvě v noci. Pan Janota přišel ráno z noční, usnul a když přišli exekutoři, tak "měl půlnoc", i když bylo dopoledne.

3 1
možnosti

Maximálníé za co mohl být popotahován je pokus o zabití v nepřiměřené obraně.. a max podmínka. ale tohle to byla justiční SYSTÉMOVÁ POMSTA.

3 3
možnosti
Foto

Pane Prášku jděte se vycpat s těmi názory. Trestní zákoník a trestní řád jste neviděl ani z rychlíku. Blábolíte totální hlouposti.

1 2
možnosti

J14i43ř59í 84N75o19s93e96k

23. 2. 2017 15:29

S pane Janotou jsem se názorově téměř ve všem rozcházel, ale většinu jeho blogů jsem aspoň zběžně četl, protože byl vzdělaný a aspoň se snažil argumentovat.

Pana Janotu však respektuji jako člověka, lidskou bytost se svobodnou vůlí, kterou mu zde na blogu posmrtně upřeli.

A to se mi příčí a nikdo mě nepřesvědčí o opaku.

9 0
možnosti

Nevím, zda nebudu za tuto otázku nemilosrdně zmínusován, ale v čem konkrétně spočívá páně Janotovo hrdinství?

3 3
možnosti
Foto

Pan Janota je opravdu hrdina chybělo pouhých tři čtvrtě metru a exekutor byl na pravdě boží. Pokud vím exekutor je chráněn jako úřední osoba a střílet po exekutorovi, tak to je už to poslední. Jinak Vrchní soud rozsudek, kde hrozil trest odnětí svobody v délce 15 až 20 let, případně i výjimečný trest potvrdil v dolní hranici to je 12 let. Niž už jít nemohl.

1 4
možnosti

A vy jste četl policejní spis?

1 0
možnosti
Foto

Nic ve zlém, ale vyjádření pana Janoty "Jak se to vlastně stalo" působí dosti nevěrohodně. Ale lidé v zoufalých situacích dělají často zoufalé činy. Nebyli jsme u soudu, neznáme trestní spis, takže jen těžko k tomu můžeme zaujmout objektivní stanovisko. Každopádně má tato kauza velmi tragické vyústění. ;-(

5 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS