Petr Ernest

MS 2015 - Můj pohled v bojích o medaile!

18. 05. 2015 9:05:00
Mistrovství světa v ledním hokeji v Praze a Ostravě skončilo.Titul získala Kanada,druhé skončilo Rusko,třetí Spojené státy a čtvrtá skončila Česká Republika.Zaměřím se na zápasy v semifinále a v boji o třetí místo.

Tým České republiky vedený trenérem Růžičkou,prošel do semifinále po výhře nad Finskem 5:3,kdy dvě branky vstřelil Jaromír Jágr a tím nám vlastně veterán vystřílel semifinále,kde jsme měli narazit na lepšího z dvojce Kanada-Bělorusko.Vyšla na nás Kanada,která letošnímu MS kralovala.Kdo si myslel,že zápas s Kanadou by mohl Český tým vyhrát,tak se asi spletl.Já sám jsem tomu nevěřil,ale malá naděje tam, byla.

Už chyby se dopustil trenér tím,že porušil sportovní pořekadlo že: Vítězná sestava se nemění! Měl jsem z toho špatný pocit,který se mi bohužel potvrdil.Nominovat k zápasu nerozehraného Plekance,byla chybou trenéra Růžičky.Když jsem se díval na zápas s Kanadou,chvílemi jsem ani nevěděl,jest-li Plekanec hraje nebo ne.Tím že Plekanec nastoupil,odnesl to rozehraný Hertl a budoucí hvězda Českého hokeje Dominik Simon,který se posunul na místo třináctého útočníka.

Kanada vymazala ze hry Jaromíra Jágra a tím eliminovala naše naděje.Prohráli jsme 2:0 a hráči potom čekali,jak dopadne souboj mezi USA - Rusko.Rusové potvrdily roli favorita a ve třetí třetině dali Američanům čtyři branky,což nám umožnilo hrát s USA o bronzovou medaili.Podotýkám,že rotace formací v každém zápase nás připravilo o nesehranost.Ani jeden z hráčů nevěděl,co má hrát.

Zápas se Spojenými státy vzal hned ze začátku Česku vítr z plachet,kdy jsme v první třetině inkasovali hned dvě branky,třetí jsme dostali ve druhé třetině a bylo vymalováno.Američani se zřejmě dívaly na náš zápas s Kanadou,protože i oni vymazali Jaromíra Jágra ze hry a nebylo co řešit.

Obrana totiž vybouchla v obou zápasech se zámořskými týmy.Brankáři Pavelcovi nepomohla a tak si myslím že je čas omladit kádr.Protože rok uběhne jako voda a až na zápas s Finskem jsme se vlastně do semifinále protrápili.Kanada hrála vynikající hokej,protože měla hráče mladé,rychlé co dokáží jezdit tam a zpět.Na únavu se nemá cenu vymlouvat.Všichni účastníci měli stejný počet zápasu i volna.Ale prostě věk u Hejdy,Jágra,Červenky,Erata zastavit nejde.

Doufám,že trenér Růžička začne dávat šanci mladým v seriálu Euro Hackey Tour a brát ty samé kluky na všechny mezinárodní zápasy,aby se sehráli.

Autor: Petr Ernest | karma: 14.32 | přečteno: 532 ×
Poslední články autora