Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

tak něco se znalostí věci, neb tuto nemoc mám skoro 40 let. jednak není epi jako epi, jsou různé příznaky, různé spouštěče, různá četnost záchvatů. Ano, jako každý zdravotní hendikep přináší určitá omezení. já mám to štěstí, že jsem se s tím naučil žít, dokážu odhadnout, kdy by mohl přijít záchvat a podle toho reagovat. Chtělo to několik let praxe, několik prodělaných záchvatů. Pokud se smíříte s tím, že prostě nebudete moci vykonávat některá povolání, pracovat se s tím dá (pracuji od 19 let). Ale je třeba si uvědomit, že stejně jako např. cukrovka, epilepsie se nedá vyléčit. respektive v některých případech operativním zákrokem, ale k tomu se přistupuje u pacientů, jejichž kvalita života je silně omezena, několik záchvatů denně.A s tím, že nejde vyléčit, by měla jít ruku v ruce i legislativa. To, že někdo neprodělal záchvat rok nebo dva neznamená, že jej nemůže dostat třeba zítra. proto nejsem příznivcem toho, aby takový pacient mohl řídit. Sám neřídím, protože si nedovedu představit situaci, kdy by mě potkal záchvat za provozu. A ještě k titulku...ano, pořád si určitá část veřejnosti myslí, že epilepsie je nemoc psychická, nikoliv neurologická, a tak se k tomu staví

3 0
možnosti
Foto

Pane Drápale, díky za Váš vstup. Nevím, co užíváte za medikaci, předpokládám, že jste v rukách odborníka na tuto nemoc. Dnešní preparáty - zejména ty nejnovější - skýtají další možnosti léčby a kompensace. Jinak klobouk dolů před Vaším uvědoměním se vzdát řízení z důvodů odpovědnosti. Jistě znáte vyhlášku, takže pokud ji splňujete, není důvod nemít B řidičák. Já naopak svádím těžké boje s lidmi, kteří záchvat měli a nechtějí se ho vzdát. Občas o mně napíší cosi ošklivého na net, ale tím, kdo jim ho vzal, je Zákon ČR a ne nějaký doktor, což drtivá většina chápe, ale bohužel někteří ne.

Jinak máte ovšem pravdu, že epilepsie je stále pro mnoho lidí nemoc tajemná, svým způsobem "ošklivá" a mnozí se nemocných bojí.

0 0
možnosti
Foto

MUDr. Vodvářka? Pokud je to ten zdejší bloger, možná jste před ním vyslovil politické názory, se kterými on nesouhlasil a tudíž vás podrazil. Je to on?

0 5
možnosti

Z článku vůbec nevyplývá, že by si autor na MUDr. Vodvářku stěžoval. Jinak by asi změnil lékaře.

5 0
možnosti
Foto

Karma za Vaší otevřenost. Napíši zítra, V jiné zemi byste se mohl ohánět diskriminací Vaší osoby. Máte nějakou pacientskou organizaci?R^

2 0
možnosti
Foto

Katerina Kaltsogianni **** Pokud to bylo na mě Vážená paní/slečno,tak nemám.R^R^R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 28
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1092x
Petr Ernest,věk 50 let,ženatý,Miluji sport ,film,video a PC.Taky rád fotografuji.

 

Seznam rubrik